Poliţiştii de frontieră din Botoșani au făcut uz de armă pentru prinderea unui contrabandist de ţigări

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 22-01-2020 13:01

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au făcut uz de armă pentru prinderea unui bărbat care ar fi trecut ilegal frontiera de stat cu peste 2.000 de pachete de ţigări de contrabandă, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea, scrie Agerpres.

Potrivit acesteia, focul de armă a fost tras de poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani în timpul unei misiuni desfăşurate, marţi, pe raza localităţii Păltiniş. 

Lucrătorii de la Poliţia de Frontieră au observat o persoană care transporta două colete voluminoase dinspre Ucraina spre România, însă, în ciuda somaţiilor efectuate, aceasta a încercat să fugă.

Citește și: Protest de amploare în Justiție: Magistraţii Curţii de Apel Craiova îşi suspendă activitatea începând cu 27 ianuarie

"Pentru că persoana în cauză nu s-a supus somaţiilor legale efectuate de către poliţiştii de frontieră, aceştia au folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Bărbatul a fost reţinut şi identificat ca fiind cetăţeanul român A.C., în vârstă de 41 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani. În imediata apropiere, poliţiştii de frontieră au descoperit cele două colete, iar la inventarierea acestora a rezultat cantitatea de 40.000 de ţigarete", a afirmat Răcnea. 

Ţigările, în valoare de 28.000 lei, au fost ridicate de poliţişti, iar faţă de bărbatul respectiv se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei.