Cadouri inedite de la o primărie din județul Galați: Ce le-a oferit localnicilor

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 22-01-2020 21:58
Actualizat: 22-01-2020 22:58

O primărie din județul Galați le oferă locuitorilor comunității pubele de gunoi. Acestea sunt gratuite, iar angajații municipalității le transportă până la locuințele localnicilor, transmite Mediafax.

Primăria Târgu Bujor, care cuprinde și satele Umbrărești și Moscu, a cumpărat 1.000 de pubele de gunoi menajer, iar prețul a fost negociat de reprezentanții instituției.

Acestea sunt distribuite începând de miercuri.

Potrivit primarului Laurențiu Gîdei, pubelele sunt acordate gratuit locuitorilor pentru gestionarea mai eficientă a gunoiului colectat de la populație.

Citește și: Protest de amploare în Justiție: Magistraţii Curţii de Apel Craiova îşi suspendă activitatea începând cu 27 ianuarie

„Consiliul Local a aprobat achiziția și Primăria a cumpărat 1.000 de pubele pentru gunoiul menajer. Am negociat prețul, am obținut un preț bun, plătim pe o pubelă 79 de lei, fără TVA, în condițiile în care la magazin costă 120 de lei. Am decis să dăm drumul la proiect pentru că înainte era folosită o variantă arhaică, gunoiul era scos la poartă cu sacul. Vă dați seama ce mizerie rămânea în urmă, curgea gunoiul din saci. Dacă vrem să curățăm România, așa trebuie să procedăm. În plus, în Târgu Bujor vom amplasa 20 de ansambluri pentru colectarea selectivă a gunoiului, așa intrăm în rândul lumii civilizate”, a declarat primarul Laurențiu Gîdei.

În aceste zile, tomberoanele sunt distribuite gospodăriilor din comunitățile Umbrărești și Moscu, iar localnicii care nu sunt găsiți acasă vor intra ulterior în posesia cadoului oferit de primărie. Pubele vor primi și locuitorii din Tg.Bujor care nu au așa ceva, anunță Primăria.