Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei: Donald Trump se va concentra pe semnarea de acorduri comerciale cu UE şi Marea Britanie

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 23-01-2020 17:35

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, se va concentra anul acesta pe semnarea unor acorduri comerciale cu Uniunea Europeană şi Marea Britanie, a declarat Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei, citat de CNBC, potrivit MEDIAFAX.

"Preşedintele este foarte concentrat pe comerţ, este foarte concentrat pe Europa", a declarat Steven Mnuchin la Forumul Economic de la Davos (Elveţia).

Citește și: EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

Reuniunea oficialilor americani cu cei europeni, desfăşurată zilele trecute, s-a derulat "bine", a precizat secretarul Trezoreriei SUA.

Statele Unite doresc un acord comercial cu Uniunea Europeană, a declarat, marţi, preşedintele american, Donald Trump, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o în oraşul elveţian Davos cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

Citește și: Inspecția Muncii a desfășurat 121.273 de controale și a aplicat amenzi de 127 milioane de lei în 2019

Donald Trump a semnalat în mai multe rânduri că vrea un acord comercial şi cu Marea Britanie, care urmează să se retragă din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie.