Alina Mungiu Pippidi, detaliu interesant despre relația dintre Ludovic Orban și Violeta Alexandru

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 27-01-2020 13:34

Politologul Alina Mungiu Pippidi susține că a remarcat un detaliu, în timpul ședințelor de Guvern. Ea susține că premierul Ludovic Orban se uită spre ministrul Muncii, Violeta Alexandru și pare a-i căuta mereu aprobarea.

Citește și: Start la alianțe locale spectaculoase / L.Orban, către PNL: Lăsați-o mai moale cu racolările!

”Să ne uităm puţin la prim-ministrul Orban, când apare în şedinţe de Guvern. Poate este o iluzie vizuală, dar mie mi se pare că se uită foarte des la Violeta Alexandru, căutând aprobare în ce spune. Şi cu această ocazie să punem întrebarea: „Ştie cineva cine este Violeta Alexandru, dintre oamenii care ne ascultă?”. Te întrebi de ce cineva ca Violeta Alexandru este ministrul Muncii. A avut vreodată vreo pregătire în acest domeniu? Este un vechi membru al PNL?

Eu când am prins-o pe această persoană era în societatea civilă, deci trebuie să fie foarte recentă în PNL. Era în societatea civilă, se ocupa de integritate politică, deci trebuie să presupun că era o persoană neutră. Mă întreb ce legătură are cu ministerul Muncii o persoană cu studii la Universitatea particulară Cantemir şi apoi cu masterat de Securitate la SNSPA? De ce se uită prim-ministrul Orban atât de des la ea? De ce a ajuns preşedinte pe Municipiul Bucureşti fără niciun fel de alegeri?”, a spus Alina Mungiu-Pippidi într-un interviu pentru Antena 3.