Clubul turc Gazișehir Gaziantep, antrenat de Marius Șumudică, l-a împrumutat pe Alexandru Maxim, de la Mainz

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 28-01-2020 16:17

Clubul turc Gazișehir Gaziantep, antrenat de Marius Șumudică, a anunțat, marți, împrumutul mijlocașului român Alexandru Maxim (29 de ani), de la formația germană Mainz, până la finalul sezonului actual, anunță MEDIAFAX.

"Gaziantep a ajuns la un acord cu fotbalistul Alexandru Maxim până la finalul sezonului. Îi urăm bun venit și mult succes sub culorile noastre celui care a fost împrumutat de la Mainz", se arată în comunicatul emis de formația turcă.

Citește și: CONTROVERSĂ în Italia - Papa Francisc a modificat textul rugăciunii 'Tatăl Nostru'

În ultimii șapte ani, Maxim a evoluat doar în Germania. În 2013, el a plecat de la Pandurii Târgu Jiu, ajungând la VfB Stuttgart, unde a fost legitimat timp de patru sezoane și jumătate, acumulând 131 de meciuri, 17 goluri și 35 de pase decisive, atât în prima, cât și în liga a doua germană.

În 2017, românul a fost transferat de Mainz, o altă echipă din Bundesliga, pentru o sumă de aproximativ trei milioane de euro. Aici, Maxim a apărut în 56 de partide, reușind cinci goluri și cinci pase decisive, însă rareori a fost titular.

De-a lungul carierei sale, Maxim a mai jucat pentru FC Ardealul, Espanyol B sau CF Badalona. La echipa națională a României, el are 39 de prezențe și cinci goluri.

Citește și: În plin SCANDAL pe împrumuturi, Rareș Bogdan SARE în apărarea lui Florin Cîțu: 'Așa am găsit economia României'

La Gazișehir Gaziantep, echipă aflată pe locul 10 în prima ligă turcă, mai evoluează încă un fotbalist român, fundașul Alin Toșca.