Sindicatele din Hong Kong au amenințat că vor intra în grevă dacă Guvernul nu va închide granițele cu China

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 30-01-2020 08:42

Sindicatele din Hong Kong, care includ angajații spitalelor și din domeniul transportului feroviar, au amenințat că vor intra în grevă dacă Guvernul nu va închide granițele cu China pentru a opri răspândirea noului coronavirus, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Deși liderul de la Hong Kong, Carrie Lam, a cerut suspendarea serviciilor feroviare de mare viteză între oraș și China începând cu miezul nopții joi, sindicatele au avertizat că această măsură nu este suficientă.

"Colegii din prima linie sunt speriați pentru că sunt expuși la un risc prea mare de a lua virusul în timpul muncii", a informat un sindicat care reprezintă aproximativ 500 de angajați ai companiei de stat MTR Corp.

Citește și: Efect neașteptat al Brexit: lovitură de baros pentru Dacian Cioloș

Autoritatea spitalelor din Hong Kong (HAEA) a transmis că salută măsurile luate de Guvern, însă vrea închiderea graniței.

"Încă există o distanță considerabilă până la atingerea scopului de a adopta măsuri preventive pentru controlul infecției", a informat sindicatul, care are peste 18.000 de membri.

HAEA, care are peste 18.000 de membri, a informat de asemenea că mulți dintre aceștia plănuiesc să intre în grevă săptămâna viitoare dacă cererile lor nu vor fi îndeplinite.

Până la momentul actual au fost confirmate 10 cazuri de coronavirus în Hong Kong, dintre care o persoană se află în stare gravă.