DOVADA că Victor Costache a mințit: e-mailul prin care ministrul le cere angajaților să introducă clinica prin care lucrează pe lista cu programe pentru infarct

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 31-01-2020 10:42
Actualizat: 31-01-2020 11:27

O miniciună, probabil a fost falsificat un ordin emis de mine - așa a răspuns, ieri,  ministrul Sănătății la scandalul iscat după ce în presă a fost publicat un ordin prin care acesta cerea introducerea clinicii private Polisano, unde lucrează, pe lista cu Programul pentru infarct acut, asta chiar dacă aceasta nu respecta condițiile legale având în loc de două angiografe doar unul. Jurnaliștii de la Libertatea publică un mail prin care Costache le cerea subordonaților săi să introducă clinica pe listă.

Citește și: Avertizare METEO de ULTIMĂ ORĂ - Sunt vizate 27 de județe din România

"Expeditorul: costache victor

Subiectul: Ordine AP Dată: 22 noiembrie 2019, 21:03:56 EET

Destinatarul: – ”Atasat gasesti ordinele corectate de mine pe asa numita directie de Actiuni Prioritare.

Pentru a detalia, aceste programe au fost introduse in 2015 cu dedicatie pentru unele centre de stat si se dadeau, pana acum, intre “prieteni”. In conditiile in care Romania are cei mai prosti indicatori de sanatate publica din Europa datorita mortalitatii prin infarct de miocard, accidente vasculare , etc. Datorita densitatii mici de centre functionale la nivel national, prioritatea mandatului nostru este de a creste rapid numarul de centre si a incuraja deschiderea de altele noi. In conditiile in care primele spitale regionale (la realizarea carora statul roman plateste 2000 de euro / zi consultatnilor straini) se vor deschide de abia in 2027, cred ca este oportun sa ne orientam spre centre publice deja construite (dar care nu erau incluse deoarece nu erau neaparat in relatie de prietenie cu dinozaurii care au condus pana acum destinele sistemului sanitar romanesc) sau spre centre private in care accesul pacientilor romani era limitat prin limitarea rambursarilor de catre MS si CNAS.

Citeşte întreaga ştire: Deși a spus că nu a vrut să dea bani spitalelor private, iată emailul prin care ministrul Costache trimite „ordinele corectate de mine” și în care cere „orientarea” inclusiv „spre centre private”!", scrie Libertatea.