Remus Borza spulberă jocul conducerii PNL pe anticipate: 'Să nu ne panicăm'- SURSE

Autor: Maria Stan, Redactor
Publicat: 03-02-2020 13:11
Actualizat: 03-02-2020 13:48

Liberalii s-au renunit, luni, într-o ședință extrem de importantă, chiar cu câteva ore înainte ca moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban să fie citită în Parlament. Surse politice au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că Remus Borza, consilierul onorific al premierului Ludovic Orban, vine cu sfaturi chiar și pentru greii din PNL.

Mai exact, consilierul onorific al premierului, Remus Borza, a pledat în fața liderilor PNL că Executivul Orban ar trebui să guverneze în continuare. O poziție diferită a venit din partea europarlamentarului Rareș Bogdan care susține, cu vehemență, organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Foarte interesantă este însă poziția liderul PNL, Ludovic Orban, care le-a trasat liberalilor o sarcină contrară procedurii declanșării alegerilor anticipate, respectiv PNL „să reteze orice posibilitate ca PSD să obțină voturi la moțiune”.

Citește și: SONDAJ CURS – PNL s-a desprins, PSD în ușoară creștere, iar USR nu pare să își revină după prezidențiale

În continuare, ȘTIRIPESURSE.RO vă prezintă stenograme din ședința PNL:

„Remus Borza : Avem nevoie de stabilitate, nu trebuie să intrăm într-un proces al anticipatelor de dragul scorului. Nu trebuie să ne panicăm, trebuie să guvernăm.

Rareș Bogdan:  Cu toată aprecierea, dpdv politic procedăm corect prin declanșarea anticipatelor!

Ludovic Orban: PNL votează împotriva moțiunii, trebuie sa facem lobby! Trebuie să retezăm orice posibilitate ca PSD să obțină voturi la motiune”.

Remus Borza, deputatul care a fost când în PSD, când în Forța Națională, s-a înscris în PNL. De această acțiune a luat act și plenul Parlamentului pe 20 ianuarie 2020.

Amintim că, la finalul anului 2019, potrivit unei decizii a premierului, publicată în Monitorul Oficial, lui Remus Borza i s-a acordat calitatea de consilier onorific al prim-ministrului, iar activitatea acestuia este neremunerată.