ALERTĂ - Ședința care decide soarta Guvernului Orban, ora 17

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 04-02-2020 14:54
Actualizat: 04-02-2020 15:01

Ședința Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului va avea loc la ora 17. Întrunirea are loc după ședința de Guvern.

PSD vrea ca votul pe moțiunea de cenzură să aibă loc miercuri, ora 12:00.

Şedinţa conducerii Camerelor în care ar fi trebuit decisă data dezbaterii moţiunii de cenzură a fost inițial anulată, din cauza absenţei PSD, PNL sugerând că de fapt social-democraţii nu au voturile necesare pentru ca moţiunea să fie adoptată. Deputatul PNL Florin Roman a sugerat că PSD nu are voturile necesare pentru a trece moţiunea, iar senatorul liberal Alina Gorghiu a acuzat că strategia PSD este una generată de frică şi că liderul PSD Marcel Ciolacu îşi joacă mandatul la şefia PSD.

Ludovic Orban a DAT SEMNALUL plecării de la Palatul Victoria

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat marţi că iniţiatorii moţiunii de cenzură au 'fugit' de la şedinţa Birourilor permanente reunite pe care tot ei au convocat-o şi a spus că rămâne de văzut dacă anunţul "pompos" privind numărul de voturi în sprijinul moţiunii de cenzură se va dovedi real.

"Mâine se dezbate şi se votează moţiunea de cenzură. Aşa au anunţat iniţiatorii moţiunii de cenzură. Văd că până una-alta au fugit de la BPR-uri, după ce tot ei le-au convocat. Să vedem dacă anunţul extrem de pompos pe care l-au făcut privitor la programarea moţiunii şi la numărul de voturi pe care îl au se va dovedi real. Dar noi trebuie să ne facem datoria şi să soluţionăm toate chestiunile care au un caracter de urgenţă. Din acest motiv am purtat discuţia, în urmă cu aproximativ două săptămâni, să facem astăzi practic o şedinţă în care să soluţionăm toate chestiunile extrem de necesare. Evident, punând în faţă şi riscul ca să nu mai putem emite ordonanţe de urgenţă în perioada următoare", a spus Orban în debutul şedinţei de guvern.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că proiectul de ordonanță de urgență pentru organizarea alegerilor anticipate va reglementa situația în care se ajunge la alegeri parlamentare anticipate, deoarece în România nu există o astfel de reglementare precisă. Totodată, premierul a subliniat că Guvernul nu poate da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi, deoarece instituția și-a asumat deja răspunderea pentru această prevedere.