Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: „Succesul moțiunii de cenzură a PSD a reinstaurat respectarea democrației în România”

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 06-02-2020 14:23

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu susține că succesul moțiunii de cenzură a PSD a reinstaurat respectarea democrației în România.

''Moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR a fost, așa cum era de așteptat, încununată de succes. Rezultatul votului arată extrem de clar că debarcarea din toamnă a Guvernului PSD a fost un demers forțat al celor care nu au fost în stare să guverneze mai mult de trei luni. Miercuri după-amiază, am revenit la normalitatea în care democrația este respectată în România.

Am spus încă de la moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă că Iohannis și Orban vor duce România într-o criză politică foarte gravă. Acest lucru s-a întâmplat. Iohannis și Orban au încropit o alianță de conjunctură, fără niciun program pentru români, ci doar pentru a-și servi clientela politică.

PSD va propune o soluție responsabilă pentru guvernarea țării. Noi nu aruncăm țara în criză pentru a face jocuri politice, așa cum a făcut PNL. Dacă șeful statului va refuza soluția propusă de PSD, atunci fi exclusiv răspunderea Președintelui și a PNL pentru criza politică și economică pe care le vor crea.

Citește și: Avertisment de la meteorologi - Risc însemnat de producere a avalanşelor în munți

Toată România a fost siderată de ceea ce a făcut guvernul liberal, în „noaptea minții” de dinaintea votării moțiunii de cenzură! „Guvernul meu” a dat cel mai mare tun politic de după revoluție, prin adoptarea în mod ilegal a 25 de ordonanțe de urgență, care încalcă democrația și drepturile fundamentale garantate de Constituție. Aceasta a fost picătura care a umplut paharul și a determinat parlamentari din alte partide politice nesemnatare inițial a moțiunii de cenzură să voteze inițiativa democratică a PSD.

Din partea președintelui țării am aflat până acum doar că instituțiile statului vor funcționa și că domnia sa este garantul acestei funcționări! Din păcate pentru Klaus Iohannis, trebuie să-i amintesc că democrația nu se identifică cu președintele țării!

Îmi exprim dezaprobarea față de intenția șefului statului de a-l desemna tot pe Ludovic Orban în funcția de premier! După această debarcare rușinoasă prin proporția voturilor, este clar că Iohannis nu a înțeles nimic: un nou guvern, tot cu Orban premier, nu are nicio șansă să fie votat de Parlament!

În opinia mea, președintele trebuie să acționeze realist și echilibrat în această perioadă de tranziție politică. Trebuie să își ia în serios rolul de mediator echidistant, nu să persiste în retorica conform căreia trebuie să aibă „guvernul meu”! L-am avut și am văzut rezultatele, au fost nule! Klaus Iohannis trebuie să dea dovadă de înțelepciune și maturitate politică. Dacă tot nu ia în considerare majoritatea parlamentară existentă în prezent, măcar să nu se mai cramponeze să-i pună iarăși pe liberalii lui să formeze un nou guvern!'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.