Liberalii merg înainte cu decizia de a nu-şi vota propriul guvern: 'Atrag atenția liderilor PSD că PNL nu se sperie de amenințări'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 09-02-2020 12:06

Deputatul PNL Angelica Fodor a afirmat că liberalii nu vor susține nicio formulă de guvern propusă, iar actuala componență parlamentară blochează dezvoltarea României, potrivit unui comunicat de presă.

„România nu poate rămâne blocată din cauza actualei componențe parlamentare, una care încă permite PSD să influențeze în mod negativ deciziile de dezvoltare a țării. Alegerile anticipate au obiectivul de a oferi românilor o majoritate parlamentară care să pună în aplicare proiectele de dezvoltare. Cu scopul de a fi îndeplinite condițiile pentru alegeri anticipate, parlamentarii PNL nu vor vota următoarele două formule de guvern. Parlamentarii PNL vor fi prezenți la ședință, dar nu vor susține învestirea unui nou Cabinet”, a declarat Angelica Fodor, printr-un comunicat de presă citat de Mediafax.

Liberalul a adăugat că este necesar ca toți aleșii să își dea seama cât de importantă e declanșarea alegerilor anticipate parlamentare.

„Este nevoie ca toți parlamentarii să conștientizeze nevoia declanșării alegerilor anticipate, iar în acest sens este nevoie urgent de un calendar accelerat în Parlament, astfel încât să fie atinse cât mai repede condițiile constituționale pentru dizolvarea Parlamentului de către Președintele României”, a completat Fodor.

Ea a atras atenția liderilor PSD că PNL nu se va lăsa intimidat de amenințări.

„Atrag atenția liderilor PSD că Partidul Național Liberal nu se sperie de amenințări, atacurile PSD fiind, în esență, doar mijloace de a împiedica punerea în practică a voinței românilor”, a conchis deputatul PNL.

Ludovic Orban a anunțat că va trimite, luni, Parlementului programul de guvernare reactualizat și lista propunerilor de miniștri.

Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Ludovic Orban pentru funcția de premier, la o zi după ce acesta a fost demis prin moțiune de cenzură.

Premierul desemnat Orban urmează să vină în fața parlamentarilor pentru votul de încredere și formarea unui nou Cabinet. În conformitate cu regulamentul Camerelor, Parlamentul trebuie în termen de 15 zile de când a fost prezentată lista trebuie să programeze plenul în care se dă votul de învestire.