Augustin Zegrean, comentariu SPUMOS despre anticipate: Politicienii fac cum vor ei

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 09-02-2020 19:28

augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, vine cu precizări privind prevederile Constituției legale de organizarea alegerilor anticipate.

Citește și: Marcel Ciolacu AMENINȚĂ PNL cu Avocatul Poporului dacă cele 25 de OUG ajung în Monitorul Oficial: Vom opri acest şir de ilegalităţi

"Dacă vorbim pe texte constituționale, mâine, când PNL solicită învestirea, încep să curgă cele 60 de zile de care vorbește Constituția privind alegerile anticipate. Constituția spune că dacă în aceste 60 de zile vor fi respinse două propuneri de premier pot fi dizolvat Parlamentul și pot fi convocate anticipate. Constituția e scrisă ca să nu existe astfel de blocaje. Este desemnat un premier care în zece zile vine să ceară învestirea și Parlamentul trebuie să răspundă în cinci zile. Anticipatele se organizează doar într-o criză profundă.  Nimic nu împiedică organizarea de mai multe tipuri de alegeri în aceeași zi. CCR recomandă să nu fie și forurile internaționale recomandă să nu, dar legea nu interzice, politicienii fac cum vor ei", a declarat Zegrean la Digi 24.