Un europarlamentar PSD a bătut cu pumnul la Bruxelles! CE, somată să facă un nou statut al cetățeniei europene: 'O garanție pentru un tratament egal'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 12-02-2020 05:30
Actualizat: 12-02-2020 00:00

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat că în plenul Parlamentului European a cerut Comisiei Europene să creeze un nou statu al cetățeniei europene, care să permită românilor din Diaspora să nu mai fie discriminați.

„În calitate de europarlamentar, reiterez nevoia creării unui statut nou pentru cetățenia europeană, o garanție juridică explicită a statutului de cetățean al UE. Fără diferențe, fără inegalități, o garanție pentru un tratament egal. Cetățenii UE susțin acest deziderat. De exemplu, în România sunt zeci de mii de persoane care au semnat petiția inițiată în acest sens împreună cu PES activists România. Dezbaterile privind viitorul UE trebuie să pună accent pe cetățeni”, a afirmat Victor Negrescu, potrivit unui comunicat de presă remis, marți, MEDIAFAX.

VIDEO Alocațiile pentru copii nu vor fi dublate! Ludovic Orban: 'Nu avem banii ăștia'

Eurodeputatul social-democrat a strâns 20.000 de semnături pentru susținerea unui proiect în acest sens.

Devenit membru în PE după Brexit, Negrescu a reamintit decidenților europeni despre nevoia de a se preocupa de cetățenii români și de ceilalți cetățeni europeni care trăiesc în Marea Britanie.

„Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană reprezintă un moment care nu trebuie tratat cu lejeritate. Este vorba despre pierderea unui membru important al UE, dar și despre modul în care vom continua să cooperăm pe viitor în interesul tuturor părților implicate, inclusiv al celor aproape 3 milioane de europeni care trăiesc acolo. Deja aproape jumătate de milion de români s-au înscris pentru dreptul de ședere și se așteaptă ca noi, în Parlamentul European, să le apărăm drepturile, dar mai ales să identificăm noi soluții pentru a relansa proiectul european", a conchis europarlamentarul PSD.