Miniştrii Apărării ai statelor membre NATO au stabilit intensificarea misiunii din Irak

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 12-02-2020 22:24

Miniştrii Apărării ai statelor membre NATO au stabilit, miercuri seară, extinderea misiunii Alianţei Nord-Atlantice în Irak, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al organizaţiei, conform agenţiei de presă Reuters, potrivit MEDIAFAX.

"Astăzi, miniştrii statelor membre au acceptat în principiu să intensifice misiunea de antrenament a NATO. În prima etapă, acest lucru va însemna preluarea unora dintre actualele activităţi de instruire ale coaliţiei globale", a declarat Jens Stoltenberg.

Citește și: Consilierul Olguței Vasilescu răstoarnă spusele ministrului Muncii: Se trimit deja de ani de zile

Secretarul general NATO a subliniat că preluarea unor activităţi ale coaliţiei de contracarare a reţelei teroriste Stat Islamic nu va însemna neapărat suplimentarea efectivelor militare în Irak.

NATO are deja o misiune de 500 de persoane în Irak, care se ocupă de antrenarea membrilor serviciilor de securitate irakiene.

Alianţa Nord-Atlantică analizează posibilitatea intensificării misiunii de instruire din Irak pentru a reduce sarcinile coaliţiei antiteroriste conduse de Statele Unite.

Citește și: Victor Ponta iese la rampă: `Ura față de PSD e suficientă ca și combustie pentru a acoperi orice rău făcut de guvernul PNL”!

Alianţa Nord-Atlantică şi coaliţia antiteroristă au misiuni de instruire a serviciilor de securitate irakiene, dar ambele sunt suspendate din cauza crizei generate de asasinarea de către Statele Unite a unui comandant militar iranian în Bagdad. În contextul crizei, preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut Alianţei Nord-Atlantice să se implice mai mult în Orientul Mijlociu.