Ancheta privind moartea artistului James Brown ar putea fi redeschisă, după noi acuzaţii de crimă

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 14-02-2020 14:31

Ancheta privind moartea artistului James Brown ar putea fi redeschisă după ce o femeie care l-a cunoscut pe muzicianul american, spune că acesta a fost ucis și a adus mai multe dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, scrie CNN, potrivit Mediafax.

James Brown ar fi fost ucis, susţine Jacque Hollander, o femeie care l-a cunoscut pe muzicianul american şi care a şi oferit poliţiei dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale.

Anul trecut, cel puţin 13 persoane apropiate lui James Brown, care a murit în ziua de Crăciun, în 2006, au declarat, pentru CNN, că ar trebui să fie deschisă o anchetă asupra morţii lui Brown, avansând ipoteza unei crime.

Un purtător de cuvânt de la procuratura din districtul Fulton a confirmat că femeia a adus mai multe dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, precum şi o listă de posibili martori. Autorităţile spun că, dacă dovezile se vor dovedi valide, este posibil să se deschidă o investigaţie privind moartea lui James Brown.

Citește și: S-a aflat cauza morții copilului de 4 ani din Piteşti - surse

Printre cei care sunt de părere că Brown nu a murit din cauze naturale se numără şi medicul Marvin Crawford, care a semnat certificatul de deces. Aceeaşi părere o au şi managerul muzicianului, văduva lui James Brown, unul dintre fiii săi şi mai mulţi prieteni şi asociaţi.

În 2006, poliţia nu a deschis o anchetă privind moartea lui James Brown. În orele de după deces, Crawford a recomandat o autopsie, dar Yamma Brown, una dintre fiicele muzicianului, a refuzat. Întrebată de CNN care a fost motivul refuzului, aceasta nu a dorit să comenteze.

CNN a început ancheta jurnalistică în 2017, după ce Jacque Hollander, o artistă de circ, a sunat un reporter al televiziunii pentru a-i spune că are informaţii privind decesul lui Brown, cu care lucrase în anii 1980 şi despre care a spus că a violat-o, în 1988. Brown nu a fost pus sub acuzare pentru acel presupus abuz.