FABULOS Rusia l-ar putea introduce pe Dumnezeu în Constituţie: Propunerea vine, culmea, de la COMUNIȘTI

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 14-02-2020 22:33

La un secol de la revoluţia bolşevică, liderul Partidului Comunist din Rusia surprinde prin propunerea de a introduce conceptul de Dumnezeu în Constituţie. Liderul actual al partidului înfiinţat de Vladimir Lenin, Ghenadi Ziuganov, face o paralelă între creştinism şi comunism.

Propunerea de introducere a conceptului de Dumnezeu în Constituţie va fi votată în ziua în care se împlinesc 150 de ani de la naşterea lui Lenin.

Citește și: A fost detonată nucleara, după reținerea lui Beuran: Urmează Arafat

„Atunci când am studiat Biblia, în epistola apostolului Pavel am găsit principalul slogan al comunismului. . De fapt, în multe moduri, codul moral al unui constructor al comunismului este bazat pe biblie", a explicat Ziuganov, potrivit rt.com.

Deşi ideile lui Ziuganov sunt departe de doctrina tradiţională marxistă şi comunistă, colegii din Duma de Stat nu au fost surprinşi.

Citește și: Nu este un pericol social! Tribunalul București, decizie în cazul medicului Mircea Beuran

În trecut, acesta a declarat că Iisus Hristos a fost primul comunist din istorie, informează mediafax.ro.

Înainte de venirea la putere a sovieticilor, Rusia a fost o ţară profund religioasă. Liderii bolşevici au adoptat o politică ateistă şi au făcut propagandă împotriva Bisericii ortodoxe decenii la rând. În perioada sovietică, partidul comunist a ucis mii de preoţi.

Citește și: EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

După destrămarea URSS, mulţi membri ai partidului comunist şi-au făcut publică orientarea creştină.

80% din populaţia Rusiei se declară creştină în prezent, deci nu este surprinzător că mulţi reprezentanţi ai sistemului sovietic promovează creştinismul şi comunismul în acelaşi timp.

Citește și: Mutare-cheie! Dacia distruge concurența

În prezent, propunerea este analizată şi va fi votată pe 22 aprilie, în ziua în care se împlinesc 150 de ani de la naşterea lui Lenin.