Cei doi bebeluși de la Brașov au murit răpuși de ao afecțiune respiratorie acută

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 17-02-2020 17:06

Părinții celor doi bebeluși gemeni care au murit săptămâna trecută la Spitalul de Pediatrie Brașov au dat publicității documentele care atestă cauza morții micuților: insuficiență cardio-respiratorie acută, pneumopatie interstițială acută și prematuritate, potrivit brasovstiri.ro.

Un diagnostic ce ridică serioase semne de întrebare cu privire la decizia medicilor de a-i externa din spital, cu câteva zile înaintea decesului, în ciuda gravelor afecțiuni de care încă sufereau bebelușii: pneumonie obstructivă.

Citește și: Vlad Voiculescu, candidat la Primăria Capitalei, despre ordonanța pe sănătate:La Ministerul Sănătăţii s-a inventat un săculeţ cu bani

Combinată cu prematuritatea celor doi micuți era previzibilă consecința tragică a morții celor doi. Procurorii păstrează o tăcere suspectă în acest dosar.

Părinții se pregătesc acum de înmormântare, medicii își desfășoară activitatea în continuare în regim normal, în vreme ce anchetatorii dau ultima filă a dosarului, coperta care închide și cazul.

Un alt dosar cu suspiciuni de malpraxis a fost încheiat la Brașov.