NEGOCIERI LA SÂNGE în PSD pentru șefia de la Autoritatea de Supraveghere Financiară: Ciolacu și Ponta fac echipă împotriva lui Firea și Vasilescu

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 18-02-2020 23:56

Senatorul Daniel Zamfir, trecut pe la PNL şi ALDE, în prezent la PSD, trage sfori pentru a fi numit la şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), anunță adevarul.ro.

Zamfir e susţinut de Gabriela Firea şi de Lia Olguţa Vasilescu. Însă Marcel Ciolacu şi Victor Ponta au alt plan: vor să-l trimită la ASF pe vicepreşedintele Curţii de Conturi, Nicu Marcu, astfel încât postul de la Curtea de Conturi să rămână liber pentru Ilie Sârbu, socrul lui Ponta.

Citește și: Lovitură pentru PSD! CCR întoarce Ordonanța de Urgență a Guvernului Dăncilă .

Parlamentul trebuie să numească un nou preşedinte al ASF, după ce Leonard Badea, fostul şef al instituţiei, numit de PSD, a prins în toamnă un fotoliu de viceguvernator al Băncii Naţionale (BNR). Deşi au pierdut, oficial, puterea, social-democraţii încă pot strânge o majoritate în cele două Camere pentru a impune un nou preşedinte al ASF. Funcţia vine cu o leafă pe măsură: 15.000 de euro lunar, deci negocierile din partid sunt dure.

Pe de altă parte, fostul ministru de Finanţe Eugen Orlando Teodorovici s-a autopropus pentru şefia ASF, dar a fost refuzat de Marcel Ciolacu, susţin sursele citate. Liderul interimar al PSD le-a spus apropiaţilor că partidul i-a oferit deja prea multe funcţii lui Teodorovici, cel care s-a numărat printre locotenenţii Vioricăi Dăncilă în ultimii doi ani. Din fosta echipă de conducere a PSD, Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici sunt total în dizgraţia lui Marcel Ciolacu.

Citește și: Ultimă oră! Un alt ministru a primit aviz negativ