Lider județean PSD cheamă USR la negocieri: Vrem să schimbăm administraţia locală? Avem nevoie de alianţe

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 21-02-2020 03:30
Actualizat: 21-02-2020 06:47

Liderul organizaţiei Alba a Partidului Social Democrat (PSD), deputatul Ioan Dîrzu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că va iniţia discuţii, în perioada următoare, inclusiv cu cei de la USR, pentru a constitui alianţe pentru alegerile locale în vederea schimbării administraţiei locale, dominată în judeţ de către PNL, scrie Agerpres.

"La nivel local există libertatea de a face alianţe, şi cu Pro România, şi cu ALDE, şi cu UNPR, şi cu PER. (...). Vom avea discuţii cu ei în vederea maximizării scorului electoral", a afirmat social-democratul Ioan Dîrzu.

Întrebat dacă vor fi duse discuţii şi cu reprezentanţii USR, liderul PSD Alba a răspuns afirmativ. "Am înţeles că, într-o conferinţă de presă, (liderul USR Alba, Beniamin Todosiu - n.r.) a spus că ei nu fac alianţe cu PSD. Este opţiunea lor. (...). Eu cred că este o vreme a alianţelor. Pe modelul acesta de alegeri într-un singur tur, este nevoie de o alianţă locală. Vrem să schimbăm administraţia locală? Avem nevoie de alianţe", a declarat Dîrzu.

El a adăugat că, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene, va trebui să discute şi cu cei de USR. "O să o fac în perioada imediat următoare, cu mare drag", a spus social-democratul.

Ioan Dîrzu a opinat că doar dacă vor fi mai mulţi de acceaşi parte a baricadei vor putea reuşi să schimbe actuala administraţia locală. "Ştiu că o administraţie judeţeană şi locală de peste 20 de ani de partea PDL, respectiv vopsiţi în PNL, este o administraţie greu de înlăturat, dar credem că mai multe forţe, ne va face învingători în etapa următoare", a spus acesta.

În ceea ce îl priveşte pe el, Dîrzu a spus ca va candida, dar încă nu s-a stabilit dacă la preşedinţia Consiliului Judeţean Alba sau pentru Primăria Alba Iulia. "Îmi asum candidatura de a merge acolo unde este nevoie de mine. (...). La una din cele două - la Primărie sau la CJ. Să vedem ce spun şi măsurătorile", a conchis liderul PSD Alba.

În Alba, PSD are doar câţiva primari, majoritatea fiind de la PNL, aceeaşi situaţie fiind înregistrată şi în Consiliul Judeţean.