VIDEO Ion Cristoiu îi face praf pe politicieni: 'Orban ori n-are memorie, ori n-are logică'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 23-02-2020 13:51

Topul politicienilor întocmit de Ion Cristoiu este dominat de miniștrii interimari ai Cabinetului Orban, o trăsătură comună a acestora fiind că spun tot ce le trece prin cap, chiar dacă se contrazic sau nu retractează.

Top 5 politicienii săptămânii

Locul 5 – Victor Costache, ministrul Interimar al Sănătății

Citește și: Oreste lansează un avertisment serios pentru PNL, PMP și USR: ‘Dacă nu vor începe cu adevărat’

“Domnul Victor Costache care a declarat… El este, cum să spun, tot încerc să găsesc o metaforă ca să explic… el e tipic pentru acest Guvern, unic în postdecembrism. Adică nici CDR-iștii, care veniseră din garsoniere din Drumul Taberei, nici USR-iștii, care veniseră de pe stradă, nici tehnocratul Cioloș, erau bine educați, adică aveau un autocontrol. În momentul în care deschideau gura, gândul trecea prin creierul lor și ziceau, băi, stai, cum pot să spun așa? Ați observat la ăștia că ei spun tot ce le vine? Să-mi fie iertată comparația, sunt ca diareea, îi taie, nu se opresc, vorbesc serios, nu există, eu sunt om public de 30 de ani, sunt foarte atent. m-ați auzit pe mine? Chiar și când sunt pasionat… Nu, prima caracteristică, ei spun ce le trece prin cap, dar ce le trece, domnul Costache a zis aia cu autiștii…Și cu mașinile și cea mai gravă și mai gravă și cea mai enervantă (caracteristică) este faptul că nu dau înapoi. În perioada postdecembristă, am întâlnit zeci de demnitari care au zbârcit-o și… Nu, domnul ăla de la Cultură o ține langa, îi spune toată lumea, domnule, e o prostie aia cu cântăreața și Brâncuși, nu e nicio legătură”, a afirmat Ion Cristoiu.

Citește și: Adrian Năstase îi răspunde lui CTP, după ce jurnalistul a spus că Beuran l-ar fi ‘gâdilat sub gușuliță’

Locul 4 – Gabriela Firea, primarul general al Capitalei

“Locul patru e doamna Gabriela Firea care încearcă să combine Pro România cu PSD, probabil se vor combina, cele două vor face alianțe la București. Nu pot să-mi dau seama, va conta foarte mult la locale și omul. Deocamdată eu cred că ea e încă apreciată ca om, a reușit să câștige o anumită pătură a populației, dar, oricum, e în primă bătălie și persecutarea de către Guvern îi ajută. Eu așa o pun, mai ales că a devenit și ea… a înțeles că trebuie cu noua conducere să fie partener și să nu mai pretindă să îi ia locul domnului Ciolacu. De aia am pus-o pe locul patru”, a explicat Ion Cristoiu.

Citește și: Suntem în alertă! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor a depistat carne de pui cu gripă aviară

Locul 3- Ludovic Orban, premierul interimar al României

„Domnul Ludovic Orban, îl știu de mult timp, vă imaginați că ne știm de peste 30 de ani. Dacă ați observat, el este tipic omul fără control. Adică el spune așa, zice, și cum o să se facă de râs PSD-ul votând pentru guvernul ăsta când ei…Dar uită că cu două minute mai înainte a zis că partidul lui nu-l votează, da? Bogdan Iacob de la Inpolitics tot scrie și îmi dă semnale. El a făcut o pasiune, să descopere de câte ori se contrazice domnul Orban. Domnul Orban este o contradicție și toată viața lui e plină de contradicții, adică ce zicea acum un an zice acum cu o seninătate… Ori n-are memorie, ori n-are logică. Repet, el e tipicul demnitarului fără control. Un om se roșește, zice, băi, stai puțin că acum două minute am zis că plouă, nu pot să vin acum și să spun nu plouă. El este… O să-l regretăm când n-o să mai fie premier și sunt sigur că nu o să mai fie după anticipate, dacă or să fie, o să ne amintim toți cu mare nostalgie dacă o să vină domnul Ciucă, ce dracului să spui despre domnul Ciucă? În calitate de observatori ai comicul involuntar al politicii, adică domnul Orban este… Azi nu s-a putut stăpâni și, supărat că Violeta Alexandru, care este speranța politicii, a căzut la audieri, ați văzut că a fost supărat pe ăia care au trecut. El are și această chestiune că îi dau sentimentele pe față, adică, la un moment dat, când e vorba de ministra aceasta a Muncii care e pusă la București și a și spus că e mult mai bună decât el, nu înțeleg de ce nu e ea premier… bun”, a susținut Ion Cristoiu.

Citește și: Simona Halep face spectacol! Victorie formidabilă la Dubai

Locul 2- Bogdan Gheorghiu, ministrul interimar al Culturii

“Domnul Bogdan Gheorghiu. Ar trebui să puneți, mi-au trimis cei de la TVR, eu l-am văzut, nu știam, adică un moment comic în care a spus, nu prostii de ministrul Culturii, prostii în general. Una, este ministru al poznelor, a zis așa, că dacă domnul Klaus Iohannis stă cât mai des pe scaunele la masa tăcerii, foarte bine că va veni foarte multă lume să stea și ea și în felul ăsta află de Brâncuși. Domnul Doru Bușcu spunea aseară, ”Domnule, noi propunem ca domnul Klaus Iohannis în viziunea lui Gheorghiu să facă și șpagat pe Poarta Sărutului”, eu aș propune ca la Poarta Sărutului chiar să ne sărutăm, ca să nu zic alte lucruri. După asta l-a întrebat la presa, ascultați-mă, unic în lume, ”Ați văzut vreo operă a lui Brâncuși?” Și a zis ”Nu, da mâine mă duc să văd când deschide expoziția”. Domnișoară, cum să pui ministrul Culturii unul care a fost, nu la OTV central, a fost șeful OTV pe Suceava? Hai că șeful OTV, domnul Dănuț, era un geniu al televiziunii, dar cum să aduci ministrul Culturii pe Bogdan Gheorghiu de la Suceava care a fost șeful OTV Suceava? Și dă un răspuns de genul ăsta, cu cea mai mare seninătate a spus că el se duce să vadă opera… Pentru prima dată în viața lui, nici în poze n-a văzut-o…”, a declarat Ion Cristoiu.

Citește și: Protest de amploare duminică, 23 februarie: Cerem președintelui Iohannis să nu promulge acest act normativ

Locul 1- Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD

“Domnul Ciolacu…Da, eu sunt încă unul din susținătorii lui, merge bine, ascultați-mă. E bine, adică… domnul Ciolacu este un om care… foarte primejdios, adică e unul dintre puținii politicieni pe care poți să-l înjuri, rău, în presă seara, a doua zi te poți întâlni cu el, bei o cafea și se face că nici nu l-ai înjurat. Mare lucru. Are un stomac de politician extraordinar. O să vedeți. Gândiți-vă că totuși l-a adus pe Ponta alături, adică după perioada în care PSD-ul era izolat, nu-i așa? Păi da, e foarte important pentru că asta a și dus la eșecul PSD, pentru că la un moment dat totuși Ponta luase de la el. Dar v-am zis care e caracteristica lui, față de domnul Iohannis care dacă a aflat… cred că atunci când aude numele meu face ca trenul, el nu… dacă… poți să-i spui domnului Ciolacu, să scrii… Nu țineți minte că noi l-am boicotat, că nu l-am invitat la emisiune? Ne-a reproșat nouă? Ați văzut, era băiat simpatic, ați văzut, v-a zâmbit, mă rog, nu v-a adus flori, dar nici nu trebuia să vă aducă”, a mai spus Ion Cristoiu.

Citește și: Oreste lansează un avertisment serios pentru PNL, PMP și USR: ‘Dacă nu vor începe cu adevărat’ ,