Autoritățile din Cluj amenajează două spații de carantină suplimentare la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 23-02-2020 21:32

Autoritățile județului Cluj amenajează două spații de carantină suplimentare în cazul în care va fi nevoie pentru un număr ridicat de persoane suspecte de coronavirus, pe lângă locurile pregătite în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, potrivit Mediafax.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat, duminică seara, că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este pregătit să suplimenteze personalul, dacă situația o impune.

"Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este pregătit pentru preluarea pacienților a căror simptomatologie ridică suspiciunea de infectare cu noul coronavirus, având 9 locuri disponibile. Prefectura, DSP, ISU, împreună cu autoritățile locale și județene,au identificat două noi spații de carantină suplimentare, aflate la acest moment în curs de amenajare, care să asigure izolarea pentru 14 zile a persoanelor simptomatice, dacă astfel de situații vor exista. Este vorba de zeci de locuri care vor fi pregătite. De asemenea, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este pregătit să suplimenteze personalul, dacă situația o impune", a declarat Abrudean.

Citește și: Suntem în alertă! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor a depistat carne de pui cu gripă aviară

Potrivit acestuia, la nivelul județului Cluj s-au luat mai multe măsuri privind menținerea siguranței și sănătății publice în urma cazurilor de coronavirus din Italia.

"S-a asigurat accesul separat al călătorilor care sosesc pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, urmând ca un medic de la DSP, un medic al cabinetului medical al aeroportului, cât și personalul SMURD, să evalueze datele și parametrii medicali ai călătorilor. Persoanele asimptomatice vor rămâne la domiciliu, în condiții de carantină, timp de 14 zile, sub supravegherea directă a DSP Cluj", a explicat prefectul Clujului.

Acesta a precizat că dacă vor exista persoane care prezintă simptome specifice, acestea vor fi transportate cu autospeciale specializate, sub supraveghere avizată, respectându-se condițiile de siguranță pentru menținerea sănătății publice.

"Duminică seara a aterizat la Cluj de la Bergamo un avion cu 132 de pasageri. Toți sunt asimptomatici, au fost evaluați, au primit informații și au fost direcționați spre domiciliile lor unde se face autoizolare timp de 14 zile. În cazul în care, în această perioadă, prezintă vreun simptom, au instrucțiuni clare să anunțe ambulanța. Toate cursele aeriene care vin la Cluj din nordul Italiei, din zona de risc, vor fi monitorizate", a mai spus Mircea Abrudean.