Soluţie provizorie pentru scandalul din PSD Satu Mare: Biroul Permanent Naţional a numit un preşedinte interimar

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 24-02-2020 11:40

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis în şedinţa de luni numirea lui Ionuţ Oneţ, preşedinte executiv al PSD Satu Mare, în funcţia de preşedinte interimar al filialei judeţene. Filiala judeţeană PSD Satu Mare a organizat de două ori alegeri, fără să reuşească să-şi aleagă un nou preşedinte.

Membrii PSD Satu Mare nu au reușit să își aleagă, vineri, președintele, în cadrul Conferinței Județene, din cauza unor tensiuni din filială, astfel că situația va fi discutată în forurile naționale de conducere ale partidului, potrivit Mediafax.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Satu Mare, într-o conferință de presă, că situația din filială va fi discutată în CEX sau în Biroul Permanent Național.

La precedenta Conferință Județeană de alegeri a PSD Satu Mare, desfășurată în 7 februarie, cei doi candidaţi la funcția de președinte al filialei, Gabriel Leş, fost ministru al Apărării, şi Radu Cristescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, au avut un număr egal de voturi.