Planurile PNL pentru anticipate merg înainte: Orban a tras concluzia: 'Coronavirusul e coronavirus' (VIDEO)

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 24-02-2020 14:15
Actualizat: 24-02-2020 14:17

Ludovic Orban nu consideră că ameninţarea coronavirusului este suficient de mare încât să afecteze planurile PNL pentru anticipate. Premierul interimar consideră că autorităţile sunt bine pregătite pentru orice situaţie.

"Coronavirsul e coronavirus. Până în prezent nu este niciun caz, niciun cetățean român nu este infectat, autoritățile de două lui de zile lucrează în mod organizat și în baza procedurilor legale. Pe măsură ce evoluează situația - și aici într-adevăr situația care a apărut în Italia trebuie să determine o intensificare a prezenței autorităților în toate situațiile care reclamă lucrul acesta - guvernul și toate instituțiile implicate își fac datoria.

Resping orice fel de afirmație care nu este fundamentată. Am văzut în gura unui lider politic cum pune diagnostice care sunt infirmate de cei în drept, de medici. Cer cetățenilor să ia informații numai din surse oficiale.

În momentul de față suntem bine organizați, suntem extrem de mobilizați în a lua toate măsurile care se impun. În ceea ce privește stocurile de medicamente și alimente, știți foarte bine că la Rezervele Statului stocurile erau aproape zero. Tocmai de asta înainte de moțiune am adoptat o ordonanță de urgență. Pe măsură ce găsim furnizori, achiziționăm în regim de urgență tot ceea ce este necesar", a declarat Orban.