FOCUL s-a reaprins în Delta Văcărești: Administraţia Parcului cere sprijinul Poliţiei pentru monitorizare

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 25-02-2020 17:21
Actualizat: 25-02-2020 18:22

Administraţia Parcului Natural Văcăreşti anunţă că un al doilea incendiu, însă de mici proporţii, s-a produs în zonă în decurs de mai puţin de 24 de ore şi solicită sprijinul Poliţiei Capitalei pentru monitorizarea permanentă a parcului.

"Al doilea incendiu, de mici proporţii, în decursul a nici 24 de ore în Parcul Natural Văcăreşti. A fost stins de către vizitatori şi pompieri, care au sosit foarte repede. Poliţia a demarat anchetă inclusiv pentru acest incendiu. Solicităm în continuare Inspectoratului Poliţiei Capitalei intervenţia pentru monitorizarea 24 din 24 a parcului", a precizat Administraţia Parcului într-o postare pe Facebook.

Citește și: Victor Ponta anunță dezastrul: O criză este inevitabilă, o repercusiune asupra economiei globale

Anterior, aceeaşi sursă anunţa că incendiul de luni a afectat zona sud-vestică a parcului.

"Biologii nu au identificat animale afectate de incendiu la monitorizarea de astăzi. Acum, mamiferele s-au retras în zonele cu vegetaţie intactă, urmând să revină pe suprafeţele afectate de îndată ce vegetaţia se va regenera, după următoarele ploi", preciza ONG-ul.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac: Jos ticăloșii!

Luni, în jurul orei 17,00, ISU-BIF anunţa că 11 autospeciale de stingere au intervenit în cazul incendiului din Delta Văcăreşti. Ultimele focare au fost stinse în jurul orei 20,00.