Schimb de replici între Klaus Iohannis și Victor Ponta: 'Cred că vă calificați'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 26-02-2020 19:07
Actualizat: 26-02-2020 19:10

Preşedintele Klaus Iohannis a început, miercuri, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia Pro Europa în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după ce a acceptat depunerea mandatului de premier desemnat de către liderul liberalilor, Ludovic Orban.

"Ne-am propus să fim echipa cea mai tânără la negocieri, nu ştiu dacă am reuşit", a spus liderul Pro România, Victor Ponta, în debutul negocierilor.

Citește și: Dana Budeanu sare în apărarea lui Ludovic Orban! În schimb, pe Violeta Alexandru a făcut-o praf: ‘O paparudă’

"Cred că vă calificaţi", i-a răspuns preşedintele Iohannis.

Delegaţia Pro Europa este formată din liderul Pro România, Victor Ponta, Geanina Puşcaşu, Gabriela Podaşcă, Mihai Precup şi Oana Vlăduca.

Citește și: O nouă țeapă marca ‘Gigi Becali’! Atenție, români, cineva își bate joc de voi!

Din partea preşedintelui Iohannis participă consilierii prezidenţiali Mihaela Ciochină şi Daniela Bârsan.

Liderul formaţiunii, Victor Ponta, a anunţat marţi că Pro România va vota un premier independent, cu un guvern pentru 6 luni, care să pregătească parlamentarele din noiembrie, la termen. El a menţionat că nu va susţine "un alt Guvern Orban, fără Orban".

Citește și: Elisabeta Lipă a rămas fără cuvinte! Angajaţii CNS Snagov sunt speriaţi şi disperaţi

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, anterior, consultări cu reprezentanţii PNL, PSD, USR, UDMR, PMP şi ALDE, urmând să se întâlnească cu delegaţia grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.