Un bărbat din Vaslui a fost arestat după un cumul de infracțiuni: accident cu un autoturism furat și cu plăcuțe de înmatriculare false

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 27-02-2020 11:07
Actualizat: 27-02-2020 15:40

Un bărbat de 28 ani din judeţul Vaslui, care a provocat un accident rutier în municipiul Galaţi, în iunie 2019, în timp ce conducea un autoturism furat şi cu plăcuţe de înmatriculare false, a fost arestat preventiv, se arată într-o informare transmisă, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi, potrivit Agerpres.

La momentul comiterii faptei, şoferul se afla în autoturism împreună cu alt bărbat, aflat acum sub control judiciar.

Potrivit IPJ Galaţi, la data de 19 februarie, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au identificat doi bărbaţi, de 27 şi 28 ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, furt calificat şi conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 25/26 iunie 2019, cei doi ar fi sustras un autoturism parcat în faţa unui bloc din municipiul Galaţi, la care ar fi montat plăcuţele de înmatriculare furate, în aceeaşi noapte, de la alt autoturism aflat într-o parcare. Ulterior, cei doi s-ar fi deplasat pe o altă stradă, unde ar fi lovit şi avariat o maşină parcată în dreptul unui bloc, abandonând autoturismul sustras şi părăsind locul incidentului.

Citește și: S-a găsit un tratament pentru coronavirus și este deja produs: experții medicali confirmă faptul că dă rezultate

Bărbatul de 27 de ani a fost depistat de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore, magistraţii dispunând faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cel ce-al doilea suspect, care se sustrăgea cercetărilor, a fost depistat miercuri pe raza municipiului Galaţi. Cu o zi înainte, Judecătoria Galaţi emisese un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele tânărului din oraşul Murgeni, judeţul Vaslui, acesta fiind dat în urmărire naţională.

După ce a fost depistat, cel în cauză a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi, în vederea confirmării mandatului de arestare preventivă, după care a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Galaţi.