Se retrage primul candidat asumat homosexual din cursa prezidențială în SUA

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 02-03-2020 06:11
Actualizat: 02-03-2020 07:23

Pete Buttigieg va părăsi cursa nominalizării democraților pentru președinția Statelor Unite, au declarat pentru CNN mai multe surse, punând capăt unei campanii care a transformat un primar necunoscut din South Bend, Indiana, într-un concurent în cursa prezidențială.

Citește și: SONDAJ CURS în București: Gabriela Firea domină plutonul. Traian Băsescu și Rareș Bogdan cei mai bine poziționați. Urmează jolly joker-ul Nicușor Dan

Buttigieg este primul bărbat homosexual care a câștigat susținători pentru o nominalizare la președinție din partea unui partid major, informează Mediafax.

După succesul inițial în Iowa și New Hampshire, Buttigieg s-a luptat să câștige alegătorii de culoare, o susținere cheie pentru Partidul Democrat, care i-a afectat performanța în Nevada și Carolina de Sud, două state în care Buttigieg a terminat semnificativ în spatele contracandidaților.

În vârstă de 38 de ani, politicianul a studiat la Harvard și apoi la Oxford, a fost ofițer de informații în cadrul Corpului Rezerviștilor Forțelor Navale Americane, a lucrat pentru o perioadă la firma de consultanță McKinsey & Company și a fost timp de două mandate primar al orașului său natal, South Bend, informează site-ul cotidianului The New York Times.

De asemenea, Buttigieg a fost primul candidat care a militat pentru creșterea numărului de judecători la Curtea Supremă, cu scopul de a ameliora polarizarea instanței.