Poliţistul din Buzău care a provocat un accident, duminică, pe DN 1B, se afla în stare de ebrietate

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 02-03-2020 15:03

Poliţistul de la Serviciul Rutier al IPJ Buzău care a provocat duminică dimineaţa un accident rutier pe DN 1B, pe raza localităţii buzoiene Pietroasele, soldat cu rănirea gravă a unei tinere în vârstă de 20 de ani, avea o alcoolemie de 1,50 grame/l alcool pur în sânge.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Buzău, s-a întocmit un dosar penal de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, iar conducerea IPJ Buzău va declanşa procedura cercetării prealabile, conform Agerpres.ro.

Citește și: Categoria de vârstă cea mai vulnerabilă în fața coronavirusului! Steriu-Cercel: 'Copiii par a fi în siguranță, cei peste 70 de ani plătesc prețul ridicat'

Poliţistul, în vârstă de 33 de ani, în timp ce conducea pe direcţia Pietroasele - Buzău, a intrat în coliziune, pe fondul neacordării de prioritate, cu o autoutilitară care circula regulamentar pe DN 1B de la Buzău spre Mizil.

Potrivit biroului de presă al IPJ Buzău, din cauza stării grave în care se afla, nu a putut fi testat alcoolscopic, dar la spital i s-au prelevat probe biologice, medicii stabilind luni că valoarea acestora a fost de 1,50 grame/l alcool pur în sânge.

Pasagera sa din dreapta, cu multiple leziuni, a fost transportată duminică după-amiază la un spital din capitală.