Numărul persoanelor monitorizate de DSP Olt a crescut la 214

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 03-03-2020 20:26

Numărul persoanelor monitorizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, în contextul măsurilor de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus, a continuat să crească în judeţ, astfel că marţi a ajuns la 214 persoane supravegheate în regim de izolare la domiciliu, potrivit Agerpres.

DSP Olt precizează că până în prezent au ieşit din autoizolare 18 persoane care nu au prezentat semne clinice specifice bolii.

Persoanele aflate încă în perioada de 14 zile de autoizolare sunt monitorizate de către medicii de familie dacă sunt înscrise în lista acestora iar cele care nu sunt înscrise la un medic de familie sunt monitorizate de reprezentanţi ai DSP Olt.

Citește și: Klaus Iohannis, despre activitatea MAI: Deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018

În zilele precedente au fost mai multe incidente privind regimul de autoizolare după ce unele persoane au părăsit domiciliul, dorind să plece din ţară sau în alte localităţi. Au fost întocmite şi două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul unor cetăţeni chinezi care au plecat din Slatina la Drăgăşani şi în cazul unei femei din Slatina care, deşi se afla în autoizolare, a plecat de la domiciliu şi nu a mai putut fi contactată, ea afirmând că se întoarce în Italia şi este sănătoasă.

Alte două persoane au fost sancţionate de către DSP pentru că au plecat de la domiciliu, unde erau în autoizolare, însă ulterior au revenit.