România și colegele din UE vor fi OBLIGATE să mobilizeze medicii pensionaţi şi studenţii la medicină, din cauza coronavirusului

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 06-03-2020 05:40
Actualizat: 06-03-2020 07:03

Statele Uniunii Europene examinează măsuri severe pentru a face faţă răspândirii coronavirusului COVID-19, inclusiv mobilizarea cadrelor medicale pensionate şi a studenţilor din facultăţile de medicină pentru a ajuta spitalele să facă faţă unui număr tot mai mare de pacienţi, a declarat joi un oficial european citat de agenţia Reuters.

Această mobilizare a medicilor pensionaţi şi a studenţilor este una din ''chestiunile pe care le discutăm activ'', a spus oficialul Comisiei Europene în timpul unei audieri publice în cadrul Comitetului Regiunilor, informează agerpres.ro.

Citește și: Soțul Sorinei Pintea, mesaj emoționant: Vă rog cu toată ființa să mă ajutați

Dat fiind că peste 4.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost până în prezent confirmate pe ansamblul UE, responsabilul comunitar a subliniat că se impune suplimentarea aprovizionării cu echipamente medicale de protecţie pentru lucrătorii sanitari, el avertizând că multe state membre au stocuri insuficiente de astfel de materiale.

Săptămâna aceasta Germania a interzis exportul de materiale sanitare de protecţie, în timp ce Franţa a rechiziţionat producţia şi stocul de măşti sanitare.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’

Miniştrii sănătăţii din statele UE se vor întâlni vineri la Bruxelles la o reuniune extraordinară dedicată crizei create de coronavirusul COVID-19.