Secretul-bombă al celui care vrea să fie premier - Firma lui Florin Cîțu, contracte la Teleorman

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 08-03-2020 00:08
Actualizat: 08-03-2020 08:15

Florin Cîțu, noul prim-ministru desemnat de Klaus Iohannis să formeze un nou guvern, a fondat, alături de Daniel Dăianu și de fostul ministru tehnocrat al Muncii Dragoș Pîslaru, celebra companie GEA Strategy & Consulting SRL, care a fost abonată ani de zile la contractele pe fonduri europene cu instituții-cheie conduse de PSD.

Printre acestea se numără inclusiv cele cu Consiliul Județean Teleorman, condus la acel moment chiar de Liviu Dragnea, informează Antena3.

VIDEO - Mihai Chirica, accident de mașină în ziua când a fost anunțat candidat din partea PNL

Partenerii de afaceri ai lui Cîțu, atât din firma administrată de Dragoș Pîslaru, cât și dintr-o altă companie – Macroanalitica –, Daniel Daianu și un anume Laurian Lungu, au fost desemnați, în aprilie 2018, de fostul premier PSD Viorica Dăncilă să facă parte din Comisia Națională de Fundamentare a Planului Național de Adoptare a monedei euro.

Cîțu s-a evidențiat, în ultimii ani, drept un adversar feroce al PSD, iar scopul anunțat de el, după ce a fost desemnat de Klaus Iohannis în calitatea de candidat la funcția de prim-ministru, este „depesedizarea României”.

În cursul anului 2010, Florin Cîțu a decis să cesioneze părțile sociale deținute către o anume Laura Darie, născută în 14 august 1977, domiciliată în București, dar originară din Râmnicu Vâlcea, de unde este și actualul premier desemnat.