Coronavirusul lovește în plin călătoriile de afaceri - pierderi de miliarde de dolari! China, responsabilă pentru jumătate din aceste pierderi

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 11-03-2020 16:23

Sectorul global al călătoriilor de afaceri ar urma să sufere o reducere a veniturilor cu aproximativ 820 miliarde de dolari, iar China va fi responsabilă pentru jumătate din aceste pierderi, pe măsură ce companiile îşi vor diminua planurile de călătorii ca urmare a epidemiei de coronavirus, a apreciat marţi o asociaţie de profil, transmite Reuters, conform agerpres.ro.

Călătoriile de afaceri în Asia au fost cele mai afectate, cel puţin o treime dintre companii declarând că şi-au anulat sau suspendat majoritatea călătoriilor de afaceri spre China, Hong Kong, Taiwan sau alte ţări din Asia-Pacific, potrivit unui sondaj al Global Business Travel Association (GBTA).

Noile prognoze ale GBTA sunt semnificativ mai mari decât precedentele estimări, care datează din luna februarie, şi în care veniturile pierdute din cauza coronavirusului erau prognozate să atingă 560 miliarde de dolari.

'Pacientul 7' rupe tăcerea din spital - mărturii incredibile, autorități nepăsătoare: 'Am asteptat 12 ore ambulanța. Rezultatul l-am aflat din presă'


Virusul care a apărut în oraşul Wuhan din centrul Chinei a provocat peste 4.000 de decese, majoritatea în China, şi a afectat afacerile din întreaga lume.

"Coronavirusul afectează în mod semnificativ veniturile industriei călătoriilor de afaceri. Impactul asupra acestei industrii, şi asupra întregii economii, nu poate fi subestimat", a declarat directorul operaţional de la GBTA, Scott Solombrino.

China, ţară care a înregistrat o cădere cu 95% a călătoriilor de afaceri de la începutul epidemiei, ar urma să înregistreze o diminuare cu 404,1 miliarde de dolari a veniturilor din călătoriile de afaceri, urmate de pierderi de 190,5 miliarde de dolari în Europa.

GBTA subliniază că liniile aeriene şi industria hotelieră, care în mod normal sunt principalele beneficiare ale cheltuielilor companiilor pentru călătorii, au primit o lovitură puternică pe măsură ce virusul continuă să se răspândească.