Cabaretul Moulin Rouge, Muzeul Luvru şi Turnul Eiffel se numără printre celebrele obiective turistice din Paris care au fost închise

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 14-03-2020 09:56

Cabaretul Moulin Rouge, Muzeul Luvru şi Turnul Eiffel se numără printre cele mai celebre obiective turistice din Paris care au fost închise, începând de vineri, după ce Guvernul francez a interzis adunările mai mari de o sută de persoane, într-un efort de a stopa răspândirea noului coronavirus, potrivit Mediafax.

Muzeul Luvru - unde se află celebra pictură „Mona Lisa" a lui Leonardo da Vinci -, una dintre cele mai celebre atracţii turistice din Franţa, a anunţat că îşi închide porţile de vineri, pe termen nedeterminat.

Reprezentanţii Turnului Eiffel au făcut un anunţ similar, spunând că obiectivul va fi redeschis imediat ce circumstanţele o vor permite.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

Înainte de anunţul de vineri al premierului Edouard Philippe, erau permise adunările mai mici de o mie de persoane. Însă autorităţile franceze fac eforturi de a încetini răspândirea noului coronavirus, iar, în acest sens, au anunţat şi închiderea şcolilor, începând de luni.

Reprezentanţii Cabaretului Moulin Rouge - înfiinţat în urmă cu 130 de ani - au confirmat că acesta va fi închis pe termen nedeterminat şi au anunţat că oferă clienţilor posibilitatea de a-şi primi înapoi banii pe bilete sau de a face rezervări la o dată ulterioară.

Mai multe cinematografe şi săli de concerte din Paris, precum Odeon-Theatre de L’Europe, au fost închise.

Franţa a raportat peste 2.870 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 60 de decese.