Un copil de 10 ani, din județul Olt, a decedat într-un incendiu izbucnit de la o ţigară aprinsă

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 16-03-2020 10:40

Un copil de 10 ani, din judeţul Olt, a murit, în noaptea de duminică spre luni, după ce locuinţa sa a fost cuprinsă de flăcări. Focul a pornit de la o ţigară lăsată aprinsă, spun reprezentanții ISU Olt.

Copilul locuia împreună cu tatăl său, un bărbat de 42 de ani, într-o casă din Balş. În noaptea de duminică spre luni, locuinţa a fost cuprinsă de flăcări. Două autospeciale de pompieri şi un echipaj SMURD au ajuns la faţa locului, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: China pare să fi rezolvat problema coronavirusului: acum epidemia pătrunde din afara țării

Tatăl copilului a fost dus la spital cu răni, dar copilul a fost găsit de salvatori abia după stingerea incendiului, decedat.

„La sosirea echipajelor, locuința, cu suprafața de aproximativ 40 de metri pătrați, ardea generalizat. Proprietarul locuinței, în vârstă de 42 de ani, a fost preluat de echipajul SMURD, cu plăgi la membrul superior drept și transport la Spitalul Balș. După pătrunderea în locuință, pompierii au găsit într-o cameră de locuit, trupul neînsuflețit al unui copil în vârstă de 10 ani, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului”, a declarat Alin Băaăşteanu, purtător de cuvânt ISU Olt.

În urma incendiului, locuința a ars în totalitate.

Potrivit reprezentanţilor ISU Olt, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost o țigară lăsată aprinsă.