O persoană venită din Olanda, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu s-a ales cu dosar penal în Prahova

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 19-03-2020 22:42

O persoană venită recent din Olanda, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu pentru a preveni răspândirea coronavirusului, are dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, informează, joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, potrivit Agerpres.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu că persoana în cauză, deşi trebuia să stea în izolare la domiciliu, în satul Siliştea, a plecat la Ploieşti.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU

"Organele de cercetare penală din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Apostolache - Postul de poliţie Gornet Cricov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe raza satului Siliştea, comuna Tătaru, judeţul Prahova, o persoană care avea obligaţia de a se afla, în izolare, la domiciliu, fiind recent întoarsă din Olanda - zonă galbenă în contextul răspândirii coronavirusului gripal COVID -19, nu a respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirii virusului şi s-a deplasat, în cursul zilei de 17.03.2020, pe raza municipiului Ploieşti, str. Piramidei, judeţul Prahova", precizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.