Polonia şi Irlanda iau în considerare înăsprirea interdicţiilor / COVID-19

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 23-03-2020 11:49

Polonia şi Irlanda au anunţat luni că iau în considerare înăsprirea interdicţiilor pentru cetăţeni pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului de la Varşovia, Piotr Muller, Polonia nu exclude introducerea de noi interdicţii.

Polonia a închise şcolile, cinematografele şi teatrele şi a limitat adunările publice la maxim 50 de persoane. A închis de asemenea graniţele pentru străini şi a declarat "stare de epidemie", recomandându-le cetăţenilor să rămână în casă.

"Guvernul ia în considerare diferite opţiuni în privinţa situaţiei epidemice, inclusiv introducerea de noi limitări", a spus luni Muller la postul public de radio, fără a oferi detalii.

La Dublin, ministrul irlandez al Sănătăţii, Simon Harris, a declarat că echipa de urgenţă privind sănătatea publică va recomanda cel mai probabil marţi guvernului noi măsuri pentru implementarea distanţării sociale în spaţiile publice pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

"Nu vom lua decizii pe baza trendurilor de pe Twitter. Vom urma sfatul sistemului de sănătate publică şi, sincer, mă aştept să primim noi recomandări din partea acestuia", a declarat oficialul luni la televiziunea naţională RTE, după ce în weekend au putut fi văzute mulţimi de oameni în unele parcuri şi pe unele plaje.

"Ştim că cei 2 metri (de distanţare socială) trebuie respectaţi şi poate că ştim că există unele locuri unde acest lucru nu a fost posibil, aşa că s-ar putea să fie utile noi recomandări privind locurile de joacă şi spaţiile publice, dar şi noi sfaturi şi un sprijin mai mare pentru afaceri".