Guvernul anunță că Orban a fost testat, pentru a doua oară: 'A fost necesară prioritizarea prelucrării probelor prelevate în cazul persoanelor simptomatice'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 23-03-2020 21:01
Actualizat: 23-03-2020 21:13

Rezultatul testului pentru coronavirus făcut premierului Ludovic Orban va fi comunicat marți, între orele 10.00 – 12.00, amânarea fiind determinată de faptul că s-a prioritizat prelucrarea probelor persoanelor care aveau simptome de coronavirus.

Rezultatul testării pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul premierului Ludovic Orban va fi comunicat marți, 24 martie, între orele 10.00 – 12.00.

Citește și: Tăriceanu: ‘Nu-mi dă pace un gând! Să avem neșansa unor conducători atât de ticăloși. Au știut din timp de acest virus’

Decizia amânării comunicării s-a luat deoarece a fost necesară prioritizarea prelucrării probelor prelevate în cazul persoanelor simptomatice, lucrate în cadrul Institutului Cantacuzino.

„Acest fapt, precum și necesitatea unei pauze de funcționare a aparatelor de testare, a determinat amânarea prelucrării probelor în cazul premierului pentru ziua de marți”, se arată într-o comunicare a Grupului de Comunicare Strategică.

Citește și: OECD avertizează: ‘Economia globală va avea nevoie de ani de zile pentru a se reface după pandemie’

Prim-ministrul Ludovic Orban își va relua activitatea curentă la Palatul Victoria dacă rezultatul testului va fi negativ, la fel ca cel realizat în data de 13 martie.