Numărul persoanelor autoizolate la domiciliu a ajuns la 3.272 şi 99 în carantină, în Bihor

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 24-03-2020 16:43

Numărul persoanelor autoizolate la domiciliu a crescut marţi, la ora 15, la 3.272, de la 3.088 câţi erau dimineaţă, din care 1.717 titulari ai chestionarelor şi 1.555 aparţinători ai acestora, a informat purtătorul de cuvânt al DSP Bihor, dr. Dorel Ţîrţ.

De asemenea, a crescut şi numărul persoanelor în carantină la 99. La ultima raportare oficială, de vineri seară, în judeţ erau confirmate cinci cazuri de infecţie cu Covid-19, conform Agerpres.ro.

Citește și: VIDEO: Mărturia înfiorătoare a unui medic: ‘Ni s-a spus ca persoanele de peste 65 de ani trebuie lăsate să moară’

În ultimele 24 de ore structurile teritoriale MAI din judeţul Bihor au desfăşurat o serie de activităţi pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgenţă.

Poliţiştii bihoreni au efectuat 688 de misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. Echipajele Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) au însoţit opt convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare /autoizolare. În aceste misiuni au fost implicate 102 cadre ale IPJ Bihor.

Potrivit ITPF Oradea, în cursul zilei de luni şi în noaptea spre marţi, de la ora 7 la ora 7, prin PTF Borş au intrat în ţară circa 2.100 de persoane, cu 1.400 de mijloace auto. În acelaşi interval, prin PTF Nădlac II, au intrat 6.000 de persoane, cu 2.700 de autovehicule.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi restricții: Ce a fost până acum o recomandare devine o obligație

Jandarmii bihoreni au însoţit cinci convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare/autoizolare şi au asigurat măsuri de pază şi restabilire a ordinii publice la nivelul celor două centre de carantinare active. În cadrul acestor misiuni au fost implicate 73 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a instalat patru corturi de campanie în Piaţa 100, pentru plasarea în carantină instituţionalizată, sub pază, a persoanelor care nu respectă decizia de autoizolare. De asemenea, angajaţii ISU au desfăşurat misiuni de asigurare la corturile amplasate în PTF Borş. În aceste misiuni au fost implicate 24 de cadre ISU Bihor.

Citește și: Radu Tudor recționează după declarațiile președintelui: Bunicii noştri au stat în tranșee ani de zile

Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale.

Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, face un apel către bihoreni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare.

"Reducerea la miminum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei," a precizat prefectul.