Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, despre amânarea JO: 'Medaliile pot să mai aştepte, important e să trecem peste pandemie'

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 24-03-2020 17:03

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, referitor la decizia de amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru anul 2021, că medaliile pot să mai aştepte deoarece în acest moment este mai important ca lumea să treacă peste pandemia de coronavirus.

"Nu prea sunt multe lucruri de comentat, asta e decizia Comitetului Internaţional Olimpic şi trebuie să ne conformăm. Important acum este să trecem peste pandemia asta care a acaparat întreaga lume. Pentru sănătatea sportivilor şi a publicului care va asista e foarte bine că s-a decis amânarea cu un an. Acum toată lumea trebuie să se gândească la sănătate ca să trecem cu bine peste nenorocirea asta. Pe urmă ne reluăm fiecare activitatea. Medaliile pot să mai aştepte, important e să trecem cu bine peste această pandemie", a spus Pîrcălabu, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: VIDEO: Mărturia înfiorătoare a unui medic: ‘Ni s-a spus ca persoanele de peste 65 de ani trebuie lăsate să moară’

"În acelaşi timp, pentru sportivii care sunt mai tineri e un lucru bun amânarea, dar pentru cei aflaţi la final de carieră e să spunem mai dificil... Dar asta e situaţia, după cum spuneam, sănătatea trebuie pusă înainte de toate", a adăugat preşedintele Federaţiei Române de Lupte.

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat, marţi, într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial, amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, la finalul unor discuţii între preşedintele CIO, Thomas Bach, şi premierul Japoniei, Shinzo Abe.

Citește și: Radu Tudor recționează după declarațiile președintelui: Bunicii noştri au stat în tranșee ani de zile

"În circumstanţele actuale şi bazându-ne pe informaţiile oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, preşedintele CIO şi prim-ministrul Japoniei au concluzionat că ediţia a 32-a a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, trebuie reprogramată dincolo de 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021, pentru a avea grijă de sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicaţi în Jocurile Olimpice şi a comunităţii internaţionale. Astfel, s-a stabilit ca flacăra olimpică să rămână în Japonia, dar şi ca Jocurile să îşi păstreze denumirea de Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020", se arată în comunicat.

Diverse federaţii sportive şi comitete olimpice naţionale au făcut presiuni asupra CIO în ultimele zile pentru a accepta amânarea Jocurilor şi au ameninţat că nu îşi vor trimite reprezentanţi dacă vor fi respectate datele prevăzute (24 iulie-9 august).