Veste URIAȘĂ care ar putea salva zeci de pacienți: În Europa a început testarea unor medicamente pentru tratarea COVID-19

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 24-03-2020 23:00

În Europa au început, încă din weekend, testele clinice experimentale cu medicamente pentru tratarea COVID-19, printre care şi mult disputatul medicament antimalarie, teste la care participă mii de pacienţi. Potrivit Euronews, testele vizează 3.200 de pacienţi din Olanda, Belgia, Luxembourg, Marea Britanie, Spania şi Franţa - din Franţa vor participa 800 de pacienţi, anunță www.romania-actualitati.ro.

Tratamentele experimentale includ folosirea medicamentelor Remdesivir, utilizat în tratarea Ebola, Lopinavir/Ritonavir, utilizat pentru tratamentul anti-HIV/SIDA şi hidroxiclorochina, utilizată în tratarea malariei. "Lista medicamentelor potenţiale se bazează pe lista unor tratamente experimentale clasificate ca prioritare de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)", a declarat specialistul în boli infecţioase Florence Ader de la Spitalul Corix-Rousse din Lion, în Franţa.

Citește și: Radu Tudor recționează după declarațiile președintelui: Bunicii noştri au stat în tranșee ani de zile

Florence Ader, care conduce partea franceză a testelor clinice, a precizat că testele vor fi flexibile, ceea ce înseamnă că "tratamentele ineficiente pot fi abandonate şi înlocuite cu alte medicamente rezultate în urma cercetărilor".