Federaţia internaţională de canotaj colaborează cu CIO pentru ajustarea sistemului de calificare la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 24-03-2020 18:11

Federaţia internaţională de canotaj (FISA) colaborează cu Comitetul Internaţional Olimpic pentru ajustarea sistemului de calificare la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, în condiţiile în care şi acest sport a fost bulversat de pandemia de coronavirus, a declarat FISA într-o scrisoare deschisă.

FISA, care monitorizează în permanenţă situaţia, a amintit că a decis în această lună anularea competiţiilor programate în aprilie şi mai, inclusiv a celor ce serveau drept criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Radu Tudor recționează după declarațiile președintelui: Bunicii noştri au stat în tranșee ani de zile

"Când au rămas de completat aproximativ 30% din cota de 526 de locuri rezervată sportivilor noştri, colaborăm intens cu Comitetul Internaţional Olimpic, CIO, pentru a pune la punct cea mai bună alternativă în vederea ajustării sistemului de calificare la Jocurile Olimpice. Colaborăm de asemenea cu Comitetul Internaţional Paralimpic, în legătură cu calificările pentru Jocurile Paralimpice", a indicat FISA.

CIO ia acum în considerare mai multe scenarii, fiind discutată şi posibilitatea amânării Jocurilor de la Tokyo, ce ar urma să înceapă pe 24 iulie, a menţionat instanţa mondială a canotajului.

FISA recunoaşte că "actuala incertitudine în jurul ultimelor locuri rămase este stresantă pentru mulţi sportivi şi multe echipe" şi îşi propune să găsească o soluţie "cât mai rapid".

Citește și: VIDEO: Mărturia înfiorătoare a unui medic: ‘Ni s-a spus ca persoanele de peste 65 de ani trebuie lăsate să moară’

"Ştim că, din păcate, deciziile nu-i vor mulţumi pe deplin pe toţi", a afirmat federaţia.

"Ne gândim foarte mult la sportivii care au investit timpul, energia, viaţa lor... pentru o calificare la Jocurile Olimpice sau Paralimpice. Ştim că mulţi sportivi au condiţii de pregătire dificile şi nu dintre cele mai bune", a adăugat ea.