Senator PMP cere reducerea TVA pentru transportatori si firmele de curierat

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 25-03-2020 10:02

Senatorul Cătălin Lucian Iliescu (PMP) a cerut miercuri Guvernului reducerea TVA-ului și a impozitului pe profit în următoarele 3 luni pentru transportatori si firmele de curierat

„Ca membru al comisiei pentu Comunicatii și Tehnologia Informației din Senat, ramura in subordinea Ministerului Transporturilor, solicit premierului Orban si ministrului Transporturilor, Lucian Bode, ministrului Finantelor Publice, Florin Cîțu, sa emita OUG pentru reducerea in urmatoarele trei luni a TVA si impozitului pe profit, respectiv 9 % si 5 % pentru toate companiile de transport si curierat.

Azi, acest sector, trebuie sustinut astfel incat angajatii sa beneficieze de sporuri si echipamente de protectie, iar circulatia marfurilor si a persoanelor sa nu intre in impas, fiind vital pentru aprovizionarea populatiei si transportul persoanelor catre locurile de munca neafectate de criza. Chiar si la cote de avarie, economia trebuie sa functioneze. Importurile sau productia interna pentru a ajunge la destinatia finala, cetateanul, au nevoie de transportatori apti de munca si sanatosi. Am speranța că vă veți apleca asupra cererii mele”, a scris senatorul pe pagina sa de Facebook.