Pandemia de coronavirus închide traseele monane din Alba - Anunțul salvamontiștilor

Autor: George Traicu
Publicat: 25-03-2020 20:48

Toate traseele montane din judeţul Alba au fost închise, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES, de Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba, notează Agerpres.

"Pentru prevenirea răspândirii COVID-19 şi pentru a nu exercita o presiune suplimentară asupra sistemului medical greu încercat, declarăm închise toate traseele montane din judeţ şi suspendarea eliberării oricăror avize de siguranţă montană", se menţionează în comunicat.

Totodată, potrivit sursei citate, în perioada următoare Salvamont nu va asigura permanenţa la pârtiile de la Şureanu şi Arieşeni, pentru a avea echipele de intervenţie pregătite şi în aşteptare.

Măsurile au fost luate, se precizează în comunicat, după analizarea Ordonanţei militare nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, a Hotărârii nr. 77/2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane şi organizarea activităţii de salvare în munţi şi Legii nr. 402/31.10.2006 privind prevenirea accidentelor şi organizarea activităţii de salvare din mediul subteran speologic