Marinari români salvează de la moarte o femeie care s-a aruncat de pe Podul Muncii în Canalul Bega

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 25-03-2020 23:05

Doi marinari din cadrul Secţiei Transport Naval a Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT) au salvat de la înec o femeie care s-a aruncat de pe Podul Muncii în Canalul Bega, potrivit Agerpres.

"Luis Eduard Hărătău şi Kiss Csaba, ambii angajaţi la Transportul Naval al STPT, au devenit eroi, după ce au salvat o femeie de la înec, marţi după-amiază. Ei au observat femeia în Canalul Bega, după ce aceasta s-a aruncat de pe Podul Muncii, în zona fostei fabrici de ţigări, din cartierul istoric Iosefin", arată, miercuri, site-ul STPT.

Citeşte şi: VIDEO Percheziţii de amploare într-un dosar de înşelăciune cu pretinse teste COVID - Aproape 10.000 de teste nereale încerca firma să vândă pe internet

Luis Eduard Hărătău a relatat că după ce a observat persoana în Bega, au încercat să o aducă la mal cu colacul de salvare şi saula, dar nu au reuşit.

"Am apelat şi la cange, dar rezultatul a fost acelaşi. În aceste condiţii, m-am dezbrăcat şi m-am aruncat în Bega (la temperaturi de aproape 0 grade Celsius - n.r.), reuşind să o scot pe doamna respectivă din apă, cu ajutorul colegului meu Kiss Csaba. Până la sosirea unui echipaj SMURD, după ce în prealabil s-a sunat la 112, femeii i-a fost acordat primul ajutor cu succes, aceasta fiind transportată la spital", spune Luis Eduard Hărătău.

Angajaţii Secţiei Transport Naval a STPT au mai fost protagoniştii unor evenimente similare de două ori, în ultimul an reuşind să salveze de la înec alte două persoane.