Gheorghe Popescu: 'Indiferent de varianta de reluare a Ligii I, nu trebuie să periclităm sănătatea jucătorilor'

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 26-03-2020 17:19

Preşedintele clubului de fotbal FC Viitorul Constanţa, Gheorghe Popescu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că indiferent de varianta care se va alege pentru reluarea ediţiei 2019-2020 a campionatului Ligii I, nu trebuie sub nicio formă periclitată sănătatea jucătorilor.

"Eu vreau ca orice scenariu sau variantă de reluare a Ligii I se va alege să nu pună în pericol niciun angajat al clubului. Acesta este lucrul care trebuie să primeze, indiferent de ce scenariu se discută. Nu trebuie să periclităm sănătatea jucătorilor sub nicio formă. Să ne imaginăm ce se întâmplă dacă vreunul dintre jucători se îmbolnăveşte şi intră toată echipa respectivă în carantină. Ce facem? Întrerupem campionatul, nu? Pentru că nu poate să dispară doar echipa aia. Deci trebuie să fim foarte, foarte atenţi", a spus fostul căpitan al echipei naţionale a României, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Odată cu Victor Costache, și spitalele private fac un pas în spate, în plină pandemie: Persoanlul non-critic, băgat în șomaj tehnic

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă. Aceasta a fost decretată la 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Grupul de lucru înfiinţat de Federaţia Română de Fotbal pentru discutarea soluţiilor de reluare a competiţiilor a luat în calcul până acum două scenarii pentru Liga I: reluarea la 16 mai cu disputarea tuturor partidelor şi reluarea în 13 iunie cu disputarea meciurilor rămase într-o singură manşă.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘E nevoie de testarea a 10.514 de persoane din București’

Totodată, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că Liga I s-ar putea disputa inclusiv în luna iulie, precizând că există discuţii la nivelul UEFA şi al Asociaţiei Ligilor Profesioniste (European Leagues) pentru disputarea tuturor meciurilor rămase în campionatele interne prin comprimarea calendarului internaţional.

Ca urmare a pandemiei de coronavirus, UEFA a prelungit termenul pentru finalizarea competiţiilor naţionale pentru 28 iunie.