O persoană din județul Alba a fost introdusă în carantină, după ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 26-03-2020 17:39

O persoană dintr-un sat aparţinător de oraşul Ocna Mureş care nu a respectat măsura izolării la domiciliu a fost dusă joi în carantină, într-un spaţiu din Aiud, fiind primul caz de acest gen înregistrat în judeţul Alba după intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2.

"Azi, 26 martie 2020, a fost depistată o persoană din Ocna Mureş, sat Cisteiu de Mureş, care nu a respectat regimul de izolare la domiciliu. Persoana a fost dusă în carantină la Aiud, sub pază militarizată", a anunţat, joi, pe pagina de Facebook a Primăriei Ocna Mureş, edilul oraşului, Silviu Vinţeler, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Odată cu Victor Costache, și spitalele private fac un pas în spate, în plină pandemie: Persoanlul non-critic, băgat în șomaj tehnic

Primarul a făcut şi un apel către locuitorii oraşului de a respecta întocmai regimul deplasărilor, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, pentru a evita sancţiunile care se impun în astfel de situaţii.

"De asemenea, facem un apel către persoanele aflate în regim de izolare la domiciliu de a respecta condiţiile impuse pentru a evita situaţii neplăcute şi rigorile legii", a adăugat Silviu Vinţeler.

Citește și: 153 de cadre medicale și personal auxiliar confirmate cu noul coronavirus

Pe raza oraşului Ocna Mureş se aflau joi în izolare la domiciliu peste 120 de persoane.