Primăria Capitalei se pregătește pentru tăierea unor cheltuieli (presă)

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 27-03-2020 12:56

Se anunță austeritate pentru Primăria Municipiului București, scrie Medikatv.ro care a intrat în posesia unui document pe cale să fie transmis tuturor direcțiilor PMB pentru reducerea cheltuielilor. Scenariul pornește de la o estimare sumbră potrivit căreia municipalitatea bucureșteană va încasa doar 40 % din veniturile estimate din taxe și impozite locale.

Potrivit sursei citate:

  • Direcțiile generale și de specialitate, toate serviciile și compartimentele, dar și prestatorii de servicii publice din subordinea Primăriei Capitalei trebuie să facă urgent o analiză de buget.
  • Vor tăia, fiecare, toate evenimentele și acțiunile la care se poate renunța, după instituirea stării de urgență, iar pentru funcționare vor face doar cheltuielile angajate și pe cele vitale.
  • În privința creditelor bugetare și de angajament acestea trebie să servească doar acelor cheltuieli obligatoriu de efectuat/de plătit până la finalul anului pentru ca ceea ce nu este obligatoriu să poată fi direcționat către finanțarea nevoilor urgente generate de criza coronavirusului.
  • Șefii de direcții, servicii și societăți nu vor avea voie să încheie noi contracte, în afara celor care apar din obiectivele sării de urgență