Un deputat independent propune reducerea salariilor aleșilor cu 25%: Diferența de bani ar urma să ajungă în Sănătate

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 27-03-2020 13:35

Deputatul independent de Maramureș, Sorin Bota, cere Parlamentului să fie reduse salariile aleșilor cu 25%, iar banii să ajungă la sănătate și econnomie, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Sorin Bota, economia creată în acest fel la bugetul de stat ar trebui redistribuită redresarea sistemului sanitar, dar și a celui economic.

„Având în vedere realitatea dureroasă cu care ne confruntăm în ultimele zile, contaminarea la nivel comunitar cu virusul COVID-19, am solicitat conducerii Parlamentului (Senat și Camera Deputaților), ca valoarea salariului, până la reluarea activității din București, să fie pentru toți colegii parlamentari, dar și pentru ceilalți funcționari parlamentari, în procent de 75% din salariul actual. Doresc ca economia creată în acest fel la bugetul de stat, să fie redistribuită în mod inteligent, banii să fie folosiți în mod strict pentru redresarea sistemului sanitar, dar și a celui economic”, se arată în comunicat.

Citește AICI ce MUTARE STRATEGICĂ a făcut un cunoscut supermarket - FACILITATE pentru polițiști, militari și persoanalul medical...

Bota susține că, în acest fel, și parlamentarii pot contribui la echilibrarea situației actuale, fără precedent.

Deputatul propune, de asemenea, Guvernului să ia decizia fermă de a nu mai plimba personalul TESA ce lucrează în sistemul de stat, la muncă, în condițiile în care pot să muncească de acasă.

„E o decizie ce trebuie asumată la acest nivel, nu la nivel local, unde în mod evident incompetența unor șefi fără putere decizională expune inutil angajații. Luptăm pe picior de egalitate cu acest virus”, a conchis Sorin Bota.