Amendă de zece mii de lei pentru un bărbat şi o femeie care nu au respectat OM 3 în Capitală

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 28-03-2020 22:23

Un bărbat şi o femeie au fost amendaţi de poliţiştii din capitală cu peste 10.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de Ordonanţa Militară nr.3 şi pentru că au refuzat să se legitimeze, potrivit Agerpres.

"La data de 28.03.2020, în jurul orei 9,30, un echipaj din cadrul Secţiei 3 Poliţie, având în vedere punerea în aplicare a măsurilor dispuse prin O.M. 3/24.03.2020, a oprit pe trotuarul de la intersecţia străzilor Mircea Vulcănescu şi Dinicu Golescu două persoane, femeie şi bărbat.

Cei în cauză au refuzat să prezinte poliţiştilor adeverinţa eliberată de angajator sau declaraţia pe proprie răspundere, iar bărbatul a refuzat să se legitimeze, să comunice datele de identificare şi sa-i însoţească pe poliţişti la sediul subunităţii.

Citeşte şi: Precizări de la Primăria Capitalei - Ce riscă bucureștenii surprinși în parcuri

Întrucât bărbatul a devenit recalcitrant şi a opus rezistenţă introducerii în autospeciala poliţiei, acesta a fost încătuşat, moment în care şi-a provocat escoriaţii la nivelul feţei", se menţionează într-o informare transmisă de Poliţia Capitalei.

Cele două persoane au fost conduse la sediul Secţiei 3 Poliţie şi identificate.

"Au fost întocmite documentele privind conducerea la sediul secţiei, identificarea şi controlul corporal, persoanele fiind sancţionate contravenţional pentru nerespectarea obligaţiilor prev de O.M. 3/24.03.2020 cu suma de 5.000 lei fiecare, iar bărbatul a fost sancţionat şi cu suma de 1.500 lei pentru refuz de legitimare", mai precizează sursa citată.