AVERTISMENTUL secretarului de stat francez pentru afaceri europene - China şi Rusia nu trebuie să instrumentalizeze solidaritatea

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 29-03-2020 15:25

China şi Rusia nu trebuie să instrumentalizeze ajutoarele pe care le oferă altora în cadrul crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus, a declarat duminică Amelie de Montchalin, secretar de stat francez pentru afaceri europene, care a deplâns punerile în scenă cu scop propagandistic, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Solidaritatea nu se instrumentalizează", a declarat Amélie de Montchalin pentru emisiunea "Întrebări politice" a postul de radio France Inter, pentru cotidianul Le Monde şi pentru France Télévisions.

Citește și: Streinu Cercel solicită convocarea CSAT: 'E momentul ca președintele României să se implice în mod direct. Nu mai avem timp'

Totodată, ea a atras atenţia că felul în care Uniunea Europeană răspunde pandemiei de coronavirus va influenţa credibilitatea şi utilitatea sa, relatează Reuters, care aminteşte că săptămâna trecută blocul comunitar nu a reuşit să se pună de acord cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia UE pentru a limita efectele economice ale pandemiei.

"Dacă Europa este o piaţă unică doar când vremurile sunt prielnice, atunci nu are niciun sens", a declarat ea, atenţionând că partidele populiste din Europa vor avea de câştigat dacă liderii UE nu reuşesc să acţioneze de comun acord în timpul unei crize majore.